БГНЕС > АрхивСъвместно с МВР и ДАНС, Специализираната прокуратура разследва измами със

...
БГНЕС
> АрхивСъвместно с МВР и ДАНС, Специализираната прокуратура разследва измами със
Коментари Харесай

Нова акция срещу Миню Стайков! Тарашат офиси в пет града, Пловдив е един от тях

БГНЕС > Архив
Съвместно с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, Специализираната прокуратура разследва измами със средства от европейски фондове. Акцията е на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас.

Според неофициална информация активизирането на спецобвинението е поради изтичащия в неделя оптимално позволен от закона 8-месечен период за непрекъснато задържане на алкохолния необут. Твърди се, че преди този момент ще му бъдат повдигнато ново обвиняване, което да стимулира оставането на Стайков под стража. Утре би трябвало да стане ясно дали обиските през днешния ден в пет български града са били единствено поради дейности на Миню Стайков.

Ново обвиняване за корист с евросредства би дало съображение на прокуратурата да аргументира продължение на задържането му. На няколко пъти от спецобвинението се противопоставяха на стартирането му на независимост макар появяването на Миню Стайков в правосъдната зала с инвалидна количка и заключенията на медицинските лица. Без ново събитие, каквото би било ново обвиняване, прокуратурата е длъжна по лична самодейност да промени мярката му за неотклонение,  а в случай че не – по искане на отбраната на Стайков  спецсъдът е задължен да го пусне.

Преди месеци от Спецпрокуратурата оповестиха, че има данни, че Стайков непозволено е употребил пари по тази стратегия. Жители на Карнобат споделиха, че офисът се занимава с изкупуването на аграрни земи. Това е единственият офис на предприемача Миню Стайков в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР